13.8.07

su

Susuzluk pis bir şey. Ondan da pis olanı bu korkunç durum karşısında belediye başkanının tavrı, pişkinliği. Haftasonum kendilerine uygun biçimde saygılarımı sunmakla geçti, zira cuma günü yola çıkan su bize ancak pazar öğlen teşrif edebildi. (Bu arada başkan istifasını isteyenleri saçmalayan militanlar olarak nitelendirmiş, tebrikler.)


http://www.odtumd.org.tr/baglantilar/susuzAnkara.pps bağlantısında sayın başkanın işi allaha havale etmesinin gerçekten de ne kadar rasyonel olduğu bir kere daha anlaşılıyor. Ben geliyorum diye bas bas bağırmış susuzluk. Ama tabii işi takdiri ilahiye o da olmadı küresel ısınmaya havale etmek dururken rakamları, bilimsel girişimleri filan kim ne yapsın. Bu küresel ısınma lafı da aynı trafik canavarı gibi bir şey. Tek fark terminoloji bize ait değil. Yükle işi soyut bir kavrama, sonra da istediğin gibi at tut.


Ama bu da koymaz bizim millete. Gelecek seçimlerde kötü kedi şerafettin yine seçilecek bence. Hele bir tek sorununun tadının acılığı olduğunu, o kadarını da görmezden gelmek gerektiğini söylediği zehirli Kızılırmak suyu akmaya başlasın musluklardan ondan iyisi olmaz. Bu da unutulur gider.

Sonunda yarın tatile gidiyorum. Anneanne yemekleriyle şımarsın biraz minik. Umarım dönüşte bir adı da olur, bu gidişle 12 yaşına kadar doğan güneşe karşı yoga yapan boğa filan gibi bir isimle idare edip sonra kendi ismini seçmek zorunda kalacak evladım.

Hadi görüşürüz.

1 Comments:

At 20:34, Blogger ycurl said...

Ablamla konustum o da rezalet cektik cocuklarla bir de susuzluk dedi. Ama dedigin gibi ne piskin adammis cikip uluorta konusuyor. Bu arada iyi tatiller... Umarim minik oglusunun adi da bu rahatlama doneminde belli olur ;)

 

Yorum Gönder

<< Home