16.6.08

cani anne

Şimdi çok vaktim yok, kuzuyu yarım saat önce zar zor uyuttum, her an yeniden uyanabilir, sonra tekrar emzir, salla, al sana bir yarım saat daha (en az). O yüzden kısaca sorup kaçacağım: Ferber metodunu uygulamaya karar vermiş bulunuyorum, becerebilir miyim orası ayrı. Merak ettiğim şu: metodu gündüz mü yoksa gece uykusunda mı yoksa ikisinde de mi uyguluyoruz? Birinde uygulasak diğerini de kurtarır mı? Saygılar, sevgiler.

2 Comments:

At 04:41, Anonymous Adsız said...

ferber metodu nedir acaba hiç duymadım da iyi birşeymi acaba?cani anne başlıklı olduğuna göre benlik birşey herhalde denemek isterim anlatırmısınız:)

 
At 17:13, Blogger Ilgaz Gürses said...

Ben internetten bulup okuduğum bilgilerle uyguladım, kitabını okumadım. O yüzden şöyle yapın böyle yapın demem doğru olmaz. Aslen çocuğu uyanıkken odada bırakıp uyuyana kadar artan zaman aralıklarıyla yanına gitmeye dayalı bir metod. Bizim kuzuda işe yaramadı, haftalarca direndi ben de pes ettim. Şu anda 15 aylık kendi kendine uyumayı (hala yatağa bıraktıktan sonra bıraktıktan sonra bir 10 saniye kadar protesto çığlıkları atsa da) yeni öğrendi. Benim fikrime göre farklı metodlar deneyin, ama bunlar çocuğunuzu ya da kendinizi üzecek yıpratacak şeyler olmasın, sonuçta ne zaman hazır olurlarsa o zaman yapıyorlar.

 

Yorum Gönder

<< Home